fbpx

Fettsuging

Hva er fettsuging? 

Fettsuging, også kalt figurforming, lipo, liposuksjon, fettfjerning eller liposkulptur, er blant de mest populære inngrepene innenfor kosmetisk kirurgi. Behandlingen tar sikte på å fjerne fettansamlinger fra problemområder på kroppen som kan være vanskelig eller umulig å kvitte seg med gjennom trening og dietter. 

Resultatet etter en fettsuging er permanent. Det vil si at fettcellene som fjernes under behandlingen ikke kommer tilbake. En fettsuging kan derfor bidra til å gi deg den kroppsfasongen du alltid har ønsket deg. 

Det er ikke uvanlig å fettsuge flere områder samtidig. Noen av områdene som kan behandles er mage, midje, hofter, hake, hals, armer, bryst, innside lår, utside lår, innside knær, overside knær og rygg. Våre leger er erfarne med metoden fettsuging.

Fettsuging ved Klinikk Kontura

På Klinikk Kontura har vi lang erfaring med fettsuging og kan vise til svært gode resultater. Vi utfører fettsuging på de fleste områder på både menn og kvinner. På vår klinikk i Oslo får du møte våre profesjonelle behandlere i tygge og hyggelige omgivelser.

Hvor lenge varer resultatet? 

Mange lurer på hvor lenge resultatet etter en fettsuging varer. Resultatet etter en fettsuging er permanent. Det vil si at behandlingen er varig, så lenge man ikke går opp i vekt etter operasjonen. Selv med en vektøkning vil evnen til å legge på seg på det opererte området være redusert, da det er mindre fettceller på området enn før fettsugingen. Det fettet som bli fjernet under en behandling kommer altså ikke tilbake.

Hvem egner seg for fettsuging?

Vi behandler menn og kvinner i alle aldergrupper. I utgangspunktet kan alle som er fysisk og psykisk friske utføre en fettsuging. De som har en høy vekt (BMI) hjelper vi gjerne med en kickstart. Så er det de pasientene som har en normal vekt (BMI), men som har problemområder som de ikke klarer å bli kvitt. Det kan være for eksempel en mage som sjenerer, eller en arvelig eller en spesiell fettfordeling som ønskes endret, for eksempel ridebukselår eller hake. Vi behandler også godt trente personer som for eksempel ønsker å fremheve magemuskulaturen. 

Vi fettsuger ikke ammende kvinner og vi anbefaler at man venter 6 måneder etter fødsel før man vurderer å gjennomføre en fettsuging. Vi tilbyr heller ikke kirurgi eller kosmetisk behandling til pasienter under 18 år, heller ikke med foreldresamtykke.

Hvordan foregår en fettsuging?

Fettsuging med laser består av tre forskjellige faser. Fase en omhandler lokalbedøvelsen som legges lokalt under huden på området/områdene som skal behandles. Lokalbedøvelsen virker i løpet av noen få sekunder. I den neste fasen bruker vi en tynn laserfiber under huden som smelter fettet og får huden til å stramme seg opp. I løpet av den siste fasen suger vi ut fettet i jevne lag fra hele området som skal behandles. 

Man får ikke sykemelding etter en fettsuging, da inngrepet ikke er medisinsk begrunnet. Du bør imidlertid ta deg fri fra jobben samme dagen som inngrepet gjennomføres. De fleste er tilbake på jobb allerede dagen etter operasjonen. Operasjonen tar alt fra 30 minutter til 2 timer. Det avhenger av hvor mange områder som skal fettsuges. 

Ofte stilte spørsmål

Hva koster en fettsuging?

Hvor mange områder på kroppen du ønsker å behandle med fettsuging vil ha en innvirkning på pris. En generell regel er at jo mer fett du ønsker å fjerne, jo høyere vil kostnaden for fettsuging være. Vi har som regel to ulike priser for hvert område. Du kan for eksempel velge fettsuging på kun øvre eller nedre del av magen. Ved behandling av flere områder får du 30 prosent rabatt på fettsugingen per tilleggsområde. Derfor kan det i noen tilfeller være gunstig å ta flere områder samtidig. 

Bor du utenbys og ønsker fettsuging får du en rabatt på fettsugingen med 10 prosent på første område. På den måten vil du spare penger på operasjonen hvis du trenger en overnatting på hotell i Oslo.  

Prisene inkluderer konsultasjon på klinikken, telefonkonsultasjon, kontroller og forsikring. Prisene inkluderer også all oppfølging i forkant og etter operasjonen. I tillegg gjelder prisene for begge sider hvis annet ikke er spesifisert. 

Er det bivirkninger i forbindelse med en fettsuging?

Det er alltid en risiko forbundet med en operasjon, uansett hvor kvalifisert behandleren er. Vi utfører operasjonen i lokalbedøvelse, noe som gir mindre risiko for komplikasjoner enn ved tradisjonell fettsuging.  

  • Infeksjoner kan oppstå i forbindelse med alle operasjoner, men det er sjeldent. 
  • Blodpropper er ekstremt sjeldne. Vi anbefaler at du gjenopptar normal aktivitet rett etter operasjonen for å forebygge dette. 
  • Større blødninger er også sjelden, men blåflekker og hevelse kan oppstå. 
  • Nummenhet kan oppstå, men normaliserer seg ofte etter noen måneder. 
  • Ujevne, harde områder under huden (som hevelse) forsvinner gradvis med tiden.
  • Noen kan oppleve at brennende og stikkende følelser kan oppstå, noe som er forbigående.    

Våre kunder sier:

Jeg har fått gjort smartlipo på både hake, mage og innside lår hos Klinikk Kontura, da dette var mine problemområder som jeg aldri klarte slanke bort med trening og dietter. Jeg gjorde en del research både på nett og via konsultasjoner på forhånd om hvilken klinikk jeg skulle benytte meg av. Valget falt på Klinikk Kontura fordi dette er et sted hvor de har spesialisert seg på Smartlipo fettfjerning. Kirurgene har lang erfaring og personalet på klinikken ga meg et godt førsteinntrykk.

MARIA 46 ÅR
1/1

Alt om fettsuging.

Før behandlingen

Bruk av faste medisiner skal være oppgitt under konsultasjon med deg.

Unngå Omega-3/tran/fiskeolje 2 uker før og inntil 1 uke etter operasjonen, da det kan gi økt blødning.

Det er også viktig å unngå alkohol dagen før og dagen etter inngrepet, da alkohol virker blodfortynnende.

Hvis du har mye hårvekst på området/områdene som skal fettsuges, skal dette barberes bort kvelden før operasjonen.   

Før behandlingen må du ha skaffet deg kompresjonsplagget som skal brukes i 4 uker. Den første uken skal kompresjonsplagget brukes dag og natt. De øvrige ukene skal kompresjonen brukes 12 timer i døgnet, enten dag eller natt. Dette er for å få optimal effekt av inngrepet. Etter behandling av hake, skal forbindingen brukes i 3 døgn. 

På operasjonsdagen skal du fjerne neglelakk, smykker/piercinger, før du dusjer kroppen med en bakteriedrepende Hibiscrub-såpe. Såpen kan kjøpes på alle apotek. Skift så til rent tøy etter du har dusjet. Dette er for infeksjonsforebyggende tiltak. 

Ta med deg et skift med undertøy.

Fettsugingen foregår i lokalbedøvelse og dette krever ingen faste. Vi anbefaler derfor at du spiser et lett måltid før du møter opp på klinikken.   

Selve behandlingen

Du møter 15. minutter før avtalt tid. Du vil bli tatt imot av sykepleier som gir deg pre-medikasjon (smertestillende og beroligende medikamenter). 

Før operasjonen vil legen markere på de områdene som skal behandles med tusj og ta bilder. Du får lokalbedøvelse i huden før legen lager et lite snitt. Gjennom innstikkstedet legger legen deretter inn en væske som er blandet av bedøvelse og saltvann.

Etter dette fører legen inn en tynn laserfiber som bidrar til at fettcellene smeltes før de suges ut. Fettet blir samlet i en beholder slik at legen hele tiden kan observere hvor mye fett som fjernes.

Legen syr deretter igjen innstikkstedet. Det gis ikke narkose, så du er bevisst under hele inngrepet.

Du skal ikke kjøre bil selv, men offentlig transport går som regel fint. De fleste kan reise hjem umiddelbart etter operasjonen. 

Grunnen til at du ikke skal kjøre bil selv fra klinikken, er fordi du fortsatt har beroligende og smertestillende medikamenter i kroppen.

Etter behandlingen

Det første døgnet etter behandlingen kan det sive væske fra sårene. Det kan se ut som blod, men det er lokalbedøvelsen som vil ut og den er blandet med kun små mengder blod.

I noen tilfeller siver det ikke, og begge deler er normalt. Det kan være lurt å tenke på hva du har på deg av klær, sengetøy, sitteunderlag o.l. de første 24 timene. Vent to døgn med å dusje første gang.

Vi anbefaler at du har noen med deg de 24 første timene etter inngrepet, også når du dusjer pga at du kan bli svimmel/besvime. Under inngrepet vil du tape væske. Det er derfor viktig at du inntar rikelig med væske denne dagen for å erstatte væsketapet.    

De påfølgende dagene er det helt normalt å ha ømhet/ubehag/stølhet. Hvis du har behov for smertelindring kan du bruke Paracet 1 g x 4 fast. I tillegg Ibux 400 mg, 1 tbl maks 2 ganger daglig. Blødningsrisiko ved Ibux er minimal. 

Unngå alkohol to dager etter operasjonen. Ømhet og ubehag i vevet kan vedvare i flere uker. Mange føler nummenhet i det behandlede området og det er helt normalt. Denne følelsen kommer tilbake, og i noen tilfeller kan det ta flere måneder.

Plastrene du får på skal sitte på i 1 uke. Hvis plasteret er tørt er det ikke behov for å skifte plaster. Hvis plastrene detter av, hvis de er gjennomtrukket av væske/blod eller må byttes før dette, erstattes de med vanntette plastre som fås kjøpt på apoteket.

Etter 1 uke kan plastrene fjernes, og de små åpningene er da lukket. Stingene er selvoppløselige. Det vil si at de ikke trenger å fjernes. Bruk gjerne silikonplaster/arr tape over arrene i 1-2 måneder, da silikonplaster er arr-behandlende.

Mange lurer på hvordan de kan spise, men her er det ingen restriksjoner.

Kompresjonsplagget skal brukes i 4 uker. De to første ukene skal kompresjonen brukes dag og natt. Bruk den gjerne de 2 første ukene dag/natt hvis du fortsatt er hoven eller har væske under huden. De øvrige ukene skal kompresjonen brukes 12 timer sammenhengende, enten dag eller natt. Du kan ta av kompresjonsplagget for å vaske det på 2 dagen og tørke det i forbindelse med dusj.

Pass på at vevet ikke blir liggende i «en krøll» inni plagget, da vevet vil feste seg slik det ligger på sikt. Etter en behandling av hake, skal forbindingen brukes i 3 døgn. Det er kun i sjeldne tilfeller at man kan få store blåmerker i behandlingsområdet, men skulle det skje deg, er dette ikke farlig. Disse vil forsvinne etter i løpet av et par uker.  

Etter 8-10 dager kan du gjenoppta normal aktivitet så snart som mulig, det er ingen restriksjoner i forhold til løft o.l. Aktivitet setter i gang sirkulasjonen og er positivt for helningen. Men alt med måte, lytt til kroppens signaler og start i eget tempo

Du vil bli oppringt av en sykepleier dagen etter inngrepet, som vil høre hvordan du har det og om det er spørsmål du ønsker besvart. Etterkontroll utføres ikke før 6 måneder etter behandlingen.

Grunnen til det er at det tar tid for kroppen å innhente seg, for huden å stramme seg opp og hevelsen sitter erfaringsmessig i 3-4 måneder.

Du vil ikke bli innkalt, men må selv kontakte klinikken for å få denne timen. Her kan du få en avklaring hvis det er noe du lurer på knyttet til det endelige resultatet. Denne timen er gratis.

klinikk-kontura