fbpx

Fettsuging – Knær

Fettsuging av knær

Fettsuging med laser skaper en fin kontur av knær og ben. Behandlingen kan utføres både på innsiden av knærne og på området over knærne.

Innsiden av lårene er også et område som kan være aktuelt å behandle samtidig med knærne. Fettfjerning med SmartLipo er en effektiv og skånsom behandling, noe som også betyr kort rekonvalesens etter operasjonen.

Ved Klinikk Kontura i Oslo gjennomføres inngrepet i flotte og trygge omgivelser ved en moderne klinikk. Det medisinske teamet består av profesjonelle leger og sykepleiere med lang erfaring.

Hvorfor gjennomføre fettsuging av knær?

Fettansamlinger i områdene over knærne og på innsiden av knærne er et problem for mange. De naturlige formene kan forandres over tid, noe som en behandling med SmartLipo kan reversere. Det kan særlig være innsiden av knærne som er plagsomme, og for mange kan det oppleves som at knærne har for mye volum. Selv mindre justeringer av området rundt knærne kan derfor gir et fint resultat.

Det er mulig å få veiledning vedrørende hvilke behandlinger som er aktuelle i området rundt knær og lår gjennom en uforpliktende og gratis konsultasjon ved Klinikk Kontura.

Hvordan foregår fettsuging av knær?

All behandling ved Klinikk Kontura begynner med en gratis rådgivingssamtale. Dette første steget kan også skje per telefon hvis du bor langt fra Oslo. Aktuelle problemområder kartlegges, og det lages en plan for et eventuelt inngrep. Det er også mulig å få redusert pris ved samtidig behandling av flere områder.

Fettsuging med SmartLipo ved Klinikk Kontura gjennomføres i lokalbedøvelse, noe som betyr at det ikke er nødvendig å faste før inngrepet. Når du møter opp på klinikken, vil du få beroligende og smertestillende medikamenter. Legen vil lage et lite snitt i området som skal fettsuges, og gir lokalbedøvelse, før en laserfiber føres inn under huden og smelter fettcellene som skal fjernes. Laseren legen bruker har også en oppstrammende effekt på huden. Det avsluttende trinnet er at fettet suges ut fra det behandlede området, og legen syr igjen åpningen. Hele inngrepet tar mellom 30 minutter og 2 timer, avhengig av hvor mange og hvor store områder som skal behandles.

Hvorfor bør du velge fettsuging av knær med laser?

Alle typer fettsuging dreier seg om å fjerne fettceller fra et eller flere problemområder som det kan være vanskelig å oppnå ønsket resultat ved hjelp av for eksempel dietter eller trening. Denne typen permanent fettfjerning vil derfor gjøre det enklere å oppnå ønsket kroppsfasong. Bruk av SmartLipo, det vil si fettsuging med laser, har flere fordeler.

Behandlingen er skånsom, da den skjer via små snitt i huden. Det betyr at kroppen ikke må lege store sårflater. Inngrepet etterlater seg heller ikke store arr. Fettsuging med SmartLipo er et begrenset og lite kirurgisk inngrep, noe som betyr at det ofte er mulig å være tilbake på jobb og gjøre andre enkle aktiviteter påfølgende dag. Dessuten er det ikke nødvendig med narkose ved fettsuging med laser, da hele operasjonen skjer i lokalbedøvelse. Det betyr at noe risiko i forbindelse med narkose fjernes ved å velge denne behandlingstypen. Dessuten er det i noen tilfeller mulig å se resultater etter kort tid, noe mange setter pris på.

Kvalitetsgaranti hos Klinikk Kontura

Dette betyr at vi garanterer kvalitet på utført arbeid. Hvis du ikke er fornøyd vil vi vurdere resultatet sammen med deg. Våre leger er svært erfarne, og det er svært sjelden det er behov for å operere på nytt.

Men hvis du ikke er fornøyd, og vi ser at vi kan forbedre resultatet, vil du bli tilbudt en korrigerende operasjon gratis! Det kan typisk være om det er noen overganger eller mindre ujevnheter som kan forbedres, eller hvis du føler det er tatt for lite.

Vi tilbyr i tillegg prisgaranti til våre pasienter. Det betyr at hvis du finner en bedre pris på Smartlipo et annet sted, matcher vi prisen. Du må fremlegge dokumentasjon på dette.

Bivirkninger ved fettsuging av knær

Det følger alltid noe risiko med et kirurgisk inngrep, uavhengig av kvalifikasjonene til behandleren. Likevel er risikoen og bivirkningene begrenset og/eller sjeldne ved denne type kosmetisk inngrep. Ved fettsuging med laser benyttes lokalbedøvelse, noe som fjerner risikoen for komplikasjoner i forbindelse med narkose.

Det kan oppstå infeksjoner etter alle typer operasjoner, men det er sjeldent. Blodpropper er en ekstremt sjelden bivirkning, men det anbefales å gjenoppta normal aktivitet direkte etter operasjonen for å forebygge dette. Brennende og stikkende følelser, eller nummenhet og ujevne områder, kan forekomme, men plagene er forbigående og normaliserer seg over tid. Det er sjeldent med større blødninger, men noen opplever hevelser og blåflekker etter inngrepet.

Det er viktig å følge de oppdaterte anbefalingene fra legen etter operasjonen. Som regel vil det kunne sive noe væske fra såret de første 24 timene, og det er også anbefalt at du har noen med deg det første døgnet. Påfølgende dager er det normalt med noe følelse av stølhet/ubehag og ømhet. Dette kan behandles med vanlige smertestillende som instruert av behandleren.

Plastrene kan fjernes etter 1 uke. Stingene som benyttes er såkalt selvoppløselige, og må altså ikke fjernes. Det anbefales å benytte silikonplaster/arr-tape i én til to måneder etter inngrepet. Pasienten mottar også informasjon om bruk av kompresjonsplagg, og annen pleie av det behandlede området. Som regel vil være mulig å gå på jobb allerede påfølgende dag. Det vil også være mulig å gjenoppta fysisk aktivitet på normalt nivå i løpet av ikke alt for mange dager, men det er viktig å høre på både egen kropp og råd fra behandler.

Hvor lenge varer resultatet?

Fettsuging av knær gir et permanent resultat, i den betydning av at antallet fettceller vil reduseres permanent. Voksne mennesker danner som regel ikke nye fettceller, noe som betyr at det behandlede områdets andel av total mengde fettceller i kroppen også vil reduseres. Det samme gjelder for eventuelle andre områder som behandles samtidig, for eksempel innsiden av lårene.

Det er viktig å følge retningslinjene fra Klinikk Kontura og behandleren når det gjelder å opprettholde vekt etter behandlingen. Å ikke legge på seg er et av kravene i kvalitetsgarantien, da vektoppgang risikerer å ødelegge resultatet av operasjonene. Husk på at det fortsatt finnes noen fettceller i området, som kan bli større ved vektoppgang. Samtidig vil en behandling med SmartLipo føre til at det finnes færre fettceller i problemområdet, noe som vil redusere evnen til å legge på seg i samme område.

Fettsuging med laser kan ha en mer oppstrammende effekt på huden sammenlignet med tradisjonelle operasjoner. Hudens elastisitet reduseres med alder, noe som i enkelte tilfeller kan gjøre fjerning av overflødig hud aktuell.

Hva koster fettsuging av knær?

Kostnaden for fettsuging av knær vil være noe lavere enn samme inngrep på større områder som mage eller lår. Generelt er det antall områder som behandles som påvirker prisen for SmartLipo-behandlingen. Klinikk Kontura gir også rabatt ved samtidig behandling av flere områder, som betyr at det i noen tilfeller er gunstig å kombinere med behandlinger av andre områder.

Legg merke til at vi tilbyr gratis konsultasjon, også via telefon hvis du bor langt unna Oslo. Prisene inkluderer behandlingen, kontroller og forsikringer. Du vil alltid motta nøyaktig informasjon om priser og betingelser før en eventuell operasjon. Se også menyalternativet priser.