fbpx

Svettebehandling

Vi tilbyr effektive behandlinger for økt svettetendens som kan hjelpe deg med å gjenopprette livskvaliteten og selvtilliten din. Kontakt oss for en konsultasjon og la oss hjelpe med å finne den beste behandlingsløsningen for deg.

Hva er hyperhidrose?

Hyperhidrose, eller kraftig økt svetteproduksjon, kan være sosialt invaliderende og påvirke livskvaliteten til mange mennesker. Det antas at mellom 3-5,5% av befolkningen i den vestlige verden lider av hyperhidrose i armhulene. Våre svettekjertler er lokalisert over hele kroppen, med større konsentrasjon på noen områder som for eksempel hender, føtter og armhuler. Det kan også påvirke områder som ansiktet, hodebunnen, lysken og under brystene. Hyperhidrose kan være lokalisert til bestemte områder eller generalisert over hele kroppen.

Hyperhidrose er kjennetegnet ved at svetteproduksjonen stopper under søvn, og ofte debuterer tilstanden før 25-årsalderen. Det finnes en arvelig disposisjon for hyperhidrose.

Hva kan årsakene til økt svettetendens være?

Det kan være flere forskjellige årsaker til økt svettetendens:

Arvelighet:

Økt svettetendens kan være arvelig og derfor noe som er bestemt i din arvemasse

Medisiner:

Noen medisiner kan gi økt svettetendens. Blant disse er flere typer antidepressiva, opioder og metadon.

Overgangsalderen:

Svettetendensen kan være økt hos kvinner som er under eller etter overgangsalderen. Dette er hormonbetinget ndre

Andre:

Ved noen sykdommer som påvirker nervesystemet kan en også opleve økt svettetendens.

Hvem kan vi behandle hos Klinikk Kontura?

Vi spesialiserer oss på behandling av økt svettetendens i armhulene, men kan også behandle andre deler av kroppen.

Du vil bli tilbudt en konsultasjon hvor vi samme identifiserer ditt eller dine problemområder og vurdere om du er egnet til en av våre behandling. Vi kan kun behandle lokaliserte områder.

Selve behandlingen foregår ambulant og vi starter med å presist optegne områdene som lider av økt svetteproduksjon. Behandlingen blir så gitt i lokalbedøvelse og etter behandlingen kan du enkelt gå hjem umiddelbart.

Effekten av behandlingen kommer vanligvis etter kort tid, typisk mellom 3-7 dager. Varigheten av effekten varierer fra 3-8 måneder, avhengig av hvor responsiv du er på behandlingen.

Målet er å finne en behandling som kan hjelpe deg med å gjenopprette selvtilliten og livskvaliteten din.

Kan jeg få mer informasjon om den spesifikke behandlingen?

«På grunn av EU-reglement er det ikke lov for oss å nevne reseptbelagte legemidler noen steder, heller ikke for å informere. All informasjon vil bli gitt på konsultasjon. – Men du kan også ringe/sende oss en sms eller epost så kan vi svare på det du måtte lure på.»