fbpx

Fettsuging armer

Fettsuging av armer

Fettsuging av armene kan være aktuelt for deg som har kraftige overarmer eller generelt opplever overskuddsfett ulike steder på armene. I forbindelse med en uforpliktende konsultasjon vil en av våre spesialister også vurdere huden, da det er viktig å se på overflødig fett og overskudd av hud samlet. Vår SmartLipo-teknologi har også en oppstrammende effekt.

Klinikk Kontura tilbyr fettsuging av armene ved vår moderne klinikk i Oslo, der inngrepet utføres i trygge og flotte omgivelser. Legene og sykepleierne du møter ved klinikken er erfarne spesialister på feltet. Klinikk Kontura tilbyr både kvalitets- og prisgaranti. 

Hvilke deler av armene kan man fettsuge?

Flere spesifikke områder på armene kan være aktuelle kandidater for fettsuging. Nøyaktige ønsker og behov vil kartlegges i forbindelse med en uforpliktende konsultasjon, men stort sett dreier det seg om tre forskjellige behandlingstyper:

  • Fettsuging på undersiden av overarmene er det mest vanlige inngrepet, som tar for seg overskuddsfett i et spesifikt område av overarmene. 
  • Fettsuging av armhuler dreier seg helt enkelt om å fjerne fett fra området rundt armhulene, foran, under eller bak. Dette området omtales også som axiller.
  • En såkalt «Celebrity Arms Liposuction» retter seg mot et større område av overarmen. I forbindelse med dette inngrepet fjernes overskuddsfett ikke bare fra området under armen, men også i områder rundt armen.

Omfanget til de tre forskjellige inngrepene gjenspeiles også i den tilhørende kostnaden. Behandling av armhulene er som regel den rimeligste operasjonen, en fettsuging av overarmer koster noe mer og en komplett «Celebrity Arms Liposuction» er det mest omfattende, og derfor også mest kostbare, inngrepet.

Valg av område som skal fettsuges avtales etter en helhetsvurdering, husk på at fettsuging av armer også må ses i sammenheng med oppstramming og eventuell fjerning av overskuddshud. Alle operasjoner utføres med SmartLipo-teknologi, noe som også betyr at huden strammes opp. Det betyr at det sjelden er nødvendig med armplastikk.

Hvorfor gjennomføre fettsuging av armene?

Det kan være flere forskjellige grunner bak et ønske om å fettsuge armene. Stort sett er fettsuging eller liposkulptur et inngrep som passer godt til deg som er i jevnlig fysisk aktivitet, og som allerede har tilpasset kostholdet for å prøve å fjerne overflødig fett ulike steder på kroppen. Imidlertid kan overskuddsfett på armene eller i området rundt armhulene i noen tilfeller være vanskelig å fjerne på egen hånd, og det er her fettsuging kommer inn i bildet.

Arvelige forhold, alder eller vektøkning kan blant annet være årsaker til overskuddsfett på armene. I tillegg kan det være kroppsfasongen som fører til et ønske om å fjerne noe overflødig fett fra overarmene eller området rundt armhulene. Fettsuging reduserer antallet fettceller i område som behandles. En operasjon med SmartLipo vil dessuten kunne ha en oppstrammende effekt på huden i området som behandles, noe som kan redusere behovet for mer omfattende inngrep og armplastikk.

Overarmer

Klinikk Kontura tilbyr fettsuging av overarmene. Enkelte som oppsøker oss med ønske om å fettsuge armene har også et heng med overskudd av hud. Det er mulig å få veiledning vedrørende hvilke behandlinger som er aktuell gjennom en uforpliktende og gratis konsultasjon ved Klinikk Kontura.  

 

 

Hvem passer fettsuging av armene til?

Et ønske om å fjerne overflødig fett på overarmer eller i området rundt armhulene henger også tett sammen med overflødig hud. Derfor vil det alltid være nødvendig med en individuell vurdering og kartlegging, slik at du sammen med spesialistene kan finne ut av hvilken behandling som vil gi det beste resultatet.

Hvis mengden løs hud er moderat, vil fettsuging av armer eller armhuler med SmartLipo kunne være en fullgod løsning uten ytterligere inngrep eller behandlinger. Fjerning av overflødig fett vil åpenbart gi et slankere inntrykk, samtidig som fettsuging med laser også kan ha en oppstrammende effekt på huden.

I noen tilfeller er store mengder løs hud den hovedsakelige utfordringen. Da kan det være nødvendig med såkalt armplastikk, der overflødig hud fjernes kirurgisk. Et slikt inngrep vil i de aller fleste tilfeller også kombineres med fettsuging, for et best mulig resultat. Armplastikk kan være aktuelt i forbindelse med for eksempel betydelig vektnedgang eller store mengder overflødig hud som følge av alder.

Våre kunder sier:

«Etter å ha vært på konsultasjoner hos flere forskjellige klinikker rundt om i Oslo, med formål å finne behandlingen som kunne hjelpe meg med å bli kvitt det overflødige magefettet mitt, valgte jeg Klinikk Kontura. Jeg er en aktiv mann i slutten av 30-årene, men med alderen har jeg merket at kiloene legger seg lettere på i perioder med mye jobb, stress og lettvinte matløsninger. Jeg driver mitt eget firma og kan ikke være borte fra jobb i lengre perioder. Valget mitt ble derfor Smartlipo fettfjerning for å få bukt med problemet. Smartlipo appellerte til meg da jeg raskt kunne komme i gang med jobb igjen, men også fordi det skal være mer skånsomt og presist en andre typer fettsuging».

«Selve operasjonen gikk veldig fint, riktignok noe ubehagelig på noen områder, men helt ut holdbart likevel. Kirurgen og sykepleieren gjorde opplevelsen god ved å være tydelige og betryggende hele veien. Dagene etter operasjonen følte jeg meg støl og stram i området, men også dette helt utholdbart. Jeg ble anbefalt et kompresjonsplagg jeg brukte under t-skjorten og brukte dette av og på i 3 uker. Med tiden har hevelsen dempet seg mer og mer, og jeg er svært fornøyd med det endelige resultatet av magen. Har skjønt at enkelte må smøre seg med litt tålmodighet i påvente av det endelige resultatet, men det er vel verdt det når man ser progresjonen. Etter operasjonen har jeg fått økt motivasjon til å ta vare på kroppen ved å også passe på kosthold og jevnlig mosjon i perioder med mye jobbrelatert stress. Jeg ønsker takke Klinikk Kontura og Dr. Javed for et flott resultat, men også får å ha blitt godt ivaretatt gjennom hele behandlingsforløpet».

ERIK 38 ÅR

Jeg valgte å gjøre inngrepet fordi jeg ønsket en flatere mage. Jeg hadde problemer med å finne bukser som passet. Etter å ha gjennomgått tre keisersnitt hadde jeg hudoverskudd. Huden hang litt mer på den ene siden», forteller Irene. Under konsultasjonen fikk Irene god informasjon om hva inngrepet innebar, og hun følte seg trygg.

IRENE 49 ÅR

Jeg har fått gjort smartlipo på både hake, mage og innside lår hos Klinikk Kontura, da dette var mine problemområder som jeg aldri klarte slanke bort med trening og dietter. Jeg gjorde en del research både på nett og via konsultasjoner på forhånd om hvilken klinikk jeg skulle benytte meg av. Valget falt på Klinikk Kontura fordi dette er et sted hvor de har spesialisert seg på Smartlipo fettfjerning. Kirurgene har lang erfaring og personalet på klinikken ga meg et godt førsteinntrykk.

MARIA 46 ÅR
1/3

Hvordan foregår fettsuging av armer?

Fettsuging er et kirurgisk inngrep med formål å fjerne overflødig fett fra utvalgte områder på kroppen. Operasjonen fører til at antallet fettceller reduseres permanent, noe som gjør denne behandlingen særlig relevant når det gjelder områder som ikke responderer godt på trening og dietter.

Fettsuging med SmartLipo er et skånsomt inngrep som skjer uten bruk av narkose. Operasjonen er delt inn i tre faser,  som til sammen vanligvis tar mellom 30 og 60 minutter. Tiden er selvfølgelig avhengig av hvor mange og hvor store områder som skal behandles. I den første fasen legges en lokalbedøvelse i de områder som skal behandles. Lokalbedøvelsen begynner å virke allerede i løpet av noen få sekunder. Husk på at lokalbedøvelse er mer skånsom enn narkose, da du er våken under hele behandlingen. 

Neste fase begynner når legen fører inn en tynn laserfiber under huden. Bruk av laserfiber etterlater seg svært små arr. Laseren «smelter» fettcellene, noe som også gjør at fettet fjernes på en jevn måte. Dessuten har laseren en oppstrammende effekt på huden i det området som behandles.

Selve fjerningen av fettet er den tredje og avsluttende fasen. Fettet suges ut fra området som er behandlet med SmartLipo, noe som gir et permanent resultat.

Plastisk kirurgi gir ikke rett til sykemelding, men det er anbefalt å ta fri på selve operasjonsdagen. For de aller fleste pasienter er det mulig å være tilbake på jobb allerede dagen etter operasjonen, men det er selvfølgelig viktig å gjøre en egen vurdering basert på både form og arbeidsoppgaver.

Bivirkninger ved fettsuging av armer

Alle kirurgiske inngrep og operasjoner kan medføre noe risiko for bivirkninger eller uønskede resultater, helt uavhengig av kvalifikasjonene til behandleren. Fettsuging med SmartLipo gjennomføres uten bruk av narkose, det fjerner noe av risikoen for komplikasjoner.

Infeksjoner eller blodpropper er noen av de sjeldne eller ekstremt sjeldne bivirkningene etter fettsuging. Det er anbefalt å gjenoppta normal fysisk aktivitet med en gang etter operasjonen for å redusere risikoen for blodpropp. Større blødninger er sjeldne, men både blåflekker og hevelser kan forekomme. Dessuten kan ujevne, harde områder, nummenhet og stikkende eller brennende følelser være blant bivirkningene etter inngrepet. Slike bivirkninger vil normaliseres og gjerne bli borte over tid.

Fettsuging med laser kan også bidra til at huden trekker seg sammen og strammes opp, noe som gir synlige resultater raskere. Sammenlignet med tradisjonell fettsuging betyr det også et redusert behov for kirurgisk fjerning av overflødig hud i fremtiden.

Sammenlignet med tradisjonell fettsuging er SmartLipo et skånsomt inngrep. Det er vanligvis mulig å komme seg tilbake på jobb allerede dagen etter operasjonen, og du vil gjerne i tillegg oppleve mindre smerter enn i forbindelse med tradisjonell kirurgisk fettsuging. Dagen etter inngrepet vil du bli kontaktet av en sykepleier fra Klinikk Kontura. I denne samtalen er det også mulig å stille spørsmål og får råd om aktivitetsnivå. I tillegg vil det bli gjennomført en etterkontroll av resultatet etter 6 måneder.

Hva koster fettsuging av armene?

Prisen for fettsuging av armene avhenger av både type operasjon, omfang og eventuelt behov for tilleggsbehandlinger som armplastikk. Legene og sykepleierne du vil møte ved klinikken er erfarne spesialister på feltet og Klinikk Kontura tilbyr både kvalitets- og prisgaranti.

Klinikk Kontura tilbyr alltid gratis konsultasjon. Det er dessuten mulig å gjennomføre den via telefon. I tillegg vil samlet pris reduseres ved samtidig behandling av flere områder.

Hvor lenge varer resultatet?

Fettsuging, som også kalles for liposkulptur, dreier seg om å permanent redusere antallet fettceller i et utvalgt område. Voksne mennesker kan som regel ikke danne nye fettceller, det betyr at antallet fettceller ikke kan øke igjen etter operasjonen. Antall fettceller i området som er behandlet vil varig være lavere enn det var før operasjonen.

Det er viktig å merke seg at gjenværende fettceller kan utvide seg, selv om et lavere antall fettceller reduserer potensialet for å legge på seg i området som er behandlet. En eventuell vektoppgang, med tilhørende ansamling av mer fett i kroppen, vil da likevel også kunne føre til mer fett i områder som er behandlet med SmartLipo. Derfor er det avgjørende å opprettholde vekten etter operasjonen. Legg også merke til at kvalitetsgarantien til Klinikk Kontura forutsetter at du ikke går opp i vekt etter inngrepet.

Overflødig hud er også et aspekt ved det samlede resultatet av et inngrep med SmartLipo. Behandling med laser kan redusere behovet for å fjerne overskuddshud, i og med at huden trekker seg sammen og strammes opp i forbindelse med inngrepet. Likevel kan det være behov for fjerning av hud i noen tilfeller. Ved fettsuging av armer gjelder det særlig eldre pasienter og pasienter som har gjennomgått betydelig vektnedgang. Behovet for fjerning av overflødig hud, noe som også kalles armplastikk, vil avklares nærmere i forbindelse med en kostnadsfri vurdering med en av våre spesialister ved Klinikk Kontura. 

klinikk-kontura