fbpx

Fjerning av tatovering – Kirurgi + CO2-laser

Mange av oss har en tatovering eller to. Ikke alle er like fornøyde med tatoveringene over tid og prøver derfor forskjellige metoder, som for eksempel laser, for å få dem fjernet. Ikke alle tatoveringer egner seg til å bli fjernet på denne måten, og en del kunder ønsker derfor å få tatoveringene fjernet kirurgisk. Det er en effektiv behandling, men den innebærer dannelsen av arr. Dette varierer stort fra hudtype til hudtype, samt er avhengig av plasseringen og størrelsen på tatoveringen. Det er derfor viktig at man setter seg grundig inn i hvilke muligheter som finnes.

Vår unike tilnærming til denne problemstillingen gjør at vi optimerer resultatet. Vi bruker ofte forskjellige metoder, som kirurgi og CO2-laser i kombinasjon, for å få det fineste og minst synlige resultatet.

Hos oss på Kontura tilbyr vi alltid gratis konsultasjon, slik at vi sammen kan finne en behandling som gir det best mulige resultatet.

Hva inneholder tatoveringer?

Tatoveringer består av fargestoffer og pigmenter som blir injisert i huden. Innholdet i tattoveringsblekk er dårlig regulert og kontrollene ofte mangelfull. Disse fargestoffene kan derfor inneholde ulike kjemikalier, inkludert metaller som bly, kvikksølv og kadmium, samt organiske forbindelser som benzen og formaldehyd. Disse stoffene kan potensielt være skadelige for kroppen, spesielt hvis de blir utsatt for sollys eller andre miljøfaktorer som kan føre til at de brytes ned og frigjør giftige komponenter. I tillegg kan enkelte mennesker utvikle allergiske reaksjoner på disse kjemikaliene, noe som kan føre til hudirritasjon, hevelse og andre helseproblemer.

Hvilke muligheter finnes for å fjerne uønskede tatoveringer?

Det finnes flere metoder for å fjerne tatoveringer, og valget av metode avhenger av faktorer som tatoveringens størrelse, farge og plassering. Laserfjerning er den mest populære metoden, hvor laserlys bryter ned fargepigmentene i tatoveringen. Andre alternativer inkluderer dermabrasjon, hvor det øverste laget av huden slipes bort, og kjemisk peeling, som bruker syre for å fjerne det øverste hudlaget. Disse metodene kan være effektive, men de kan også være smertefulle og kreve flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat.

Disse metodene, spesielt laser, oppløser pigmentene i huden og sender dem videre i kroppen for å bli oppløst. Disse pigmentene blir tatt opp i lymfeknutene som en del i kroppens rensesystem. Problemet er at kroppen ikke kan løse disse uorganiske, potensielt giftige stoffene, og de blir derfor liggende i lymfeknutene for alltid. Laser løser derfor problemet med utseendet på tatoveringen, men selve pigmentene blir bare flyttet videre inn i kroppen. Hvis du derfor ønsker alt i tatoveringen fjernet, er andre metoder bedre.

Når kan kirurgi bli aktuelt, og hva er fordelene og ulempene?

Kirurgisk fjerning av tatoveringer kan være aktuelt når andre metoder ikke er effektive eller hvis tatoveringen er liten nok til å kunne fjernes med kirurgi.

Denne metoden innebærer å skjære bort tatoveringen og deretter sy sammen huden igjen.

Fordelene med kirurgisk fjerning:

  • Ofte kun én prosedyre
  • Permanent løsning.

Ulempene med kirurgisk fjerning:

  • Arrdannelse
  • Liten risiko for infeksjon
  • Lengre helbredelsestid.

Det er viktig å konsultere med en kvalifisert plastikkirurg for å vurdere om kirurgi er det rette valget for din situasjon, og for å få informasjon om hva du kan forvente før, under og etter prosedyren.

Spørsmål om fjernelse av tatovering

Hva er prisen for kirurgisk fjernelse av tatovering?

Prisen er fra på ca. 8.000.

Prisen er avhengig av størrelsen på området og om man kan nøyes med en enkelt behandling eller om det er skal gjøres over flere omganger.

Hvordan foregår det?

Behandlingen foregår i lokalbedøvelse. Det legges lokalbedøvelse under huden og området fjernes så kirurgisk. Huden syes sammen med en hudsutur og forbindes med plaster.

Hvor lenge skal trådene sitte før de blir fjernet?

Avhengig av området skal trådene i huden sitte i mellom 7-12 dager. Hvis man bor i nærheten av klinikken er man velkommen til trådfjerning hos oss. Ellers kan det også foregå ved fastlegen.

Kirurgi + CO2-laser

Vi tilbyr ofte kombinasjonsbehandling med kirurgi og laser. Da foregår det i to sesjoner, hvor man første gang fjernes området kirurgisk og syr huden sammen. Ved trådfjerning lages det laserbehandling av arret for å danne rammene for det beste resultatet.

klinikk-kontura