fbpx

CO2-laser

Hva kan CO2-laser brukes til?

Fraksjonert CO2-laser er effektiv behandling for blant annet:

 • Rynker
 • Dype og fine linjer
 • Pigmentflekker
 • Solskader.
 • Arr og strekkmerker.

Effekten varierer avhengig av hudens tilstand, og behandlingen kan ha både overfladisk og dyp virkning. Overfladisk virkning inkluderer fjerning av en del av overhuden og stimulering av celledeling, noe som reduserer solskader. Dyptvirkende effekter inkluderer økning av elastiske og kollagene fibre, forbedring av hudens volum og elasticitet, samt økning av hudens fugtighetsinnhold

Hva er CO2-laser?

CO2-laser er en metode for å behandle og fornye huden. Den kan levere effektiv og presis energi i huden og virker ved at den lager små «skader». Dette tvinger kroppen til å fornye huden, noe som gjør at den blir oppstrammet, glattere og mere jevn i fargen.

CO2-laser kan behandle på to måter og inndeler ofte virkningen i ablativ og en fraksjonert metode. Ved en ablativ behandling fjerner man et komplett lag øverst i huden. Dette er veldig effektivt, men gir en relativt lang nedetid.

Hos Klinikk Kontura, bruker vi primært fraksjonert behandling hvor vi effektivt behandler en mindre del av huden, og mesteparten av huden forblir urørt. Det virker ved at den fraksjonerte CO2-laseren absorberes i hudens vandmolekyler, oppvarmer huden i små punkter og danner et mønster av fine, punktformede huller i huden. Siden huden kun skal lukke små huller, i stedet for å reparere hele overflaten, gir dette mye kortere nedetid, men med veldig god effekt.

Antallet behandlinger er avhengig av utseende på det området man ønsker behandlet og hvilken effekt det er man ønsker. Ofte anbefaler vi 3 behandlinger, med minst 2 måneders mellomrom.

Prosedyre for CO2-laserbehandling: Før, under og etter

Forberedelser

2 timer før behandling:

 • Rengjør huden og fjern all sminke.
 • Påfør et tykt lag med bedøvelseskrem på behandlingsområdet.

1 time før behandling:

 • Det anbefales å innta 1000 mg paracetamol (Paracet) og 400 mg ibuprofen (Ibux).

15 minutter før behandlingen:

 • Ankom klinikken 15 minutter før din avtalte tid.

Under behandlingen:

 • Varigheten av behandlingen varierer basert på området som behandles.
 • Vanligvis tar det 15-30 minutter.

Etter behandlingen:

 • Enkelte kan oppleve en brennende følelse i huden som vanligvis avtar etter 1-2 timer. En kjølig tur utendørs kan virke lindrende hvis det er kaldt.
 • Hold det behandlede området rent og unngå direkte sollys de første fem dagene. Bruk solkrem med minst SPF 30 konsekvent i minst en måned.

Resultater:

 • Huden vil gradvis gjenoppbygges etter behandlingen, og det kan ta opptil ett år å se det endelige resultatet. Effekten kan forsterkes av gjentatte behandlinger.

Forundersøkelse:

 • Ved forundersøkelsen vil du motta en detaljert pasientveiledning. Det anbefales at du leser nøye gjennom denne før behandlingen.

Vennligst kontakt oss for ytterligere veiledning eller for å diskutere eventuelle spørsmål du måtte ha i forbindelse med prosedyren.

Hvem egner seg til CO2-laser?

CO2-laser kan brukes til mye, men ikke alle er gode kandidater.

Generet egner laser seg godt til:

 • Lysere hudtoner.  Mørkere hudtyper egner seg ikke alltid like godt grunnet risiko for pigmentforandringer.
 • Travel livsstil: Travel hverdag uten anledning til å være borte fra jobben for lenge.
 • Synlige resultater: Deg som ønsker merkbare resultater etter en behandling.
 • Behandling av fine linjer, solskader, mindre rynker, akne arr, pigmentflekker og lignende.
 • Ønsker langvarige resultater.

 

En del pasienter får også Isotretinoin mot akne. En del behandlere forteller at de ikke vil behandle med CO2-laser før 6 måneder etter isotretinoin-behandling. Det mener vi er utdaterte retningslinjer som ikke støttes av den evidens som finnes på området i dag.

Hos oss på Klinikk Kontura har vi god erfaring med å behandle med CO2-laser umiddelbart etter opphør med isotretinoin. Les mer om grunnlaget for dette her.

Informasjon om Mulige Bivirkninger

Vår behandlingsmetode anses som svært sikker. Ideelle kandidater for denne behandlingen er individer med en lysere, norsk hudtone som viser tegn til skader forårsaket av solen. For de med en mørkere hudtone er det nødvendig å utvise ekstra forsiktighet. I slike tilfeller anbefales det å gjennomføre en forhåndstest før behandlingen påbegynnes.

Det er viktig å være klar over følgende sjeldne, men mulige bivirkninger:

1. Økt Pigmentering (Hyperpigmentering): Dette kan i noen tilfeller oppstå hos personer med en mørkere hudtone. Vanligvis vil dette rette seg selv naturlig i løpet av 3 til 6 måneder.

2. Redusert Pigmentering (Hypopigmentering): Et svært sjeldent fenomen, dette kan medføre vedvarende hvite flekker i huden. Dette er oftest et problem for personer med mørkere hud.

3. Risiko for Infeksjon: Det er en liten risiko for herpesutbrudd på leppene etter behandling. For å redusere denne risikoen, tilbyr vi profylaktisk medikasjon. Hudinfeksjoner forårsaket av bakterier er sjeldne og kan enkelt behandles.

4. Risiko for Arrdannelse: Selv om det er sjelden, er det rapportert tilfeller av arrdannelse etter fraksjonert laserbehandling. Personer som tidligere har opplevd uvanlig arrdannelse bør vurdere alternative behandlingsmetoder.

5. Reaksjoner som Rosacea eller Perioral Dermatitt: Noen pasienter kan oppleve en mild forverring av rosacea eller perioral dermatitt etter fraksjonert laserbehandling. Dette kan effektivt behandles med passende medikasjon.

Vi gir gjerne utdypende informasjon før behandlingen.

CO2-laser Ansigt

Som en 41 år gammel kvinne med aldersrelaterte hudproblemer, spesielt pigmenteringsflekker, valgte jeg Co2-laserbehandling. Konsultasjonen var grundig og beroligende, og bedøvelseskremen gjorde behandlingen komfortabel. Nedetiden var minimal, og resultatene var imponerende etter bare én behandling. Jeg anbefaler denne behandlingen for å bekjempe hudaldring og pigmenteringsproblemer.

Kvinne, 41
Som en 46-årig man med en aktiv livsstil och hektisk vardag har hudvård aldrig varit en prioritet för mig. Men nyligen började jag märka synliga blodkärl på näsan, ojämn hudton och rynkor som gav mig ett tröttare utseende. Efter att ha forskat online valde jag CO2-laserbehandling för att förbättra min hud. Återhämtningstiden var kort och resultatet imponerande. Jag rekommenderar starkt behandlingen för andra män som vill förbättra sitt utseende och självförtroende.
Mann, 46
1/2