fbpx

Cellulitter – Subsisjon/Nåle-release og CO2-Laser

Behandling af Cellulitter hos Klinikk Kontura

 

Hos oss på Klinikk Kontura tilbyr vi to behandlinger som kan forbedre utseendet av cellulitter, nemlig Subsisjon/Nåle-release og CO2-laser.

Nåle-Release går ut på å behandle de dybe årsakene til cellullitters utseende, mens CO2-laseren er med på å forbedre hudens overflate.

Det to metodene kan bruker hver for seg, eller i kombinasjon.

Nedenfor vil vi beskrive Nåle-Release. Du kan lese mer om CO2-laser her.

Hva er cellullitter?

Cellulitter er et svært vanlig, men ofte misforstått hudfenomen som påvirker både menn og kvinner, selv om det er mer utbredt hos kvinner. Det er kjennetegnet ved en ujevn, klumpete utseende på huden, ofte beskrevet som «appelsinhud». Cellulitter er mest synlig på områder som hofter, lår, rumpe, og noen ganger også på magen og armene.

Hvorfor Oppstår Cellulitter?

Cellulitter skyldes en samspill av flere faktorer:

  1. Fettceller: Under huden vår er det lag av fettceller. Når disse cellene vokser, kan de skyve opp mot huden.
  2. Bindevev: Bindevevet, som holder huden til underliggende muskelvev, består av fibrose bånd. Når fettceller vokser, og disse båndene ikke strekker seg tilsvarende, skapes det en ujevn overflate.
  3. Hudens elastisitet: Reduksjon i hudens elastisitet, som kan skyldes aldring eller hormonelle faktorer, bidrar til cellulittens fremtreden.

Hvordan fungerer det Subsisjon?

På Kontura, tilbyr vi subsisjon/nåle-relase, en enkel og effektiv behandling for å redusere synligheten av cellulitter. Cellulitter, er helt normalt, men noe som mange søker behandling for. Det finnes mange forskjellige behandlinger og relativt få behandlinger med dokumentert effekt.

Vår metode er en minimalt invasiv prosedyre som utføres under lokalbedøvelse.

Ved hjelp av en spesiell nål løsner vi de fibrose strengene som trekker ned huden og skaper de kjente bulkene og ujevnhetene assosiert med cellulitter. Når disse strengene er kuttet, kan huden jevne seg ut, noe som resulterer i et glattere og mer jevnt utseende.

Hva kan du forvente av Subsisjon?

  • Behandlingstid: Prosedyren tar vanligvis mellom 45 minutter til en time, avhengig av områdets størrelse.
  • Nedetid: Etter behandling er det minimal nedetid og allerede dagen etter kan du gjennoopta normal aktivitet. Det kan oppstå noe blåmerker og hevelse, men dette avtar vanligvis innen få dager.
  • Resultater: Mange pasienter ser en merkbar forbedring etter kun én behandling. Resultatene kan imidlertid variere, og i noen tilfeller kan ytterligere behandlinger være nødvendige for optimalt resultat.

Hvem egner seg til behandling?

Behandlingen retter seg mot:
  • Personer med afgrensede områder med cellullitter. Det kan være på rumpe, øvre del av lår eller lignende.
  • Å behandle cellullitter som er synlige i hvile. Ikke dem som kun kommer frem ved muskelsammentrekning
  • Ikke til personer som generelt danner store arr.

Ved konsultasjon vil vi ta en grundig snakk om metoden passer for deg og hvilke resultater du kan forvente.