Fettsuging – før og etter

Før og under inngrepet

 

Før fettsugingen har du en samtale med kirurgen som lytter til dine behov. Han gjør tegningen, avklarer spørsmål og forteller hva du kan forvente.

 

Bra roll område kan behandles med fordel.

Fettsuging med laser hos oss består av tre ulike faser;
1. Lokalbedøvelse i fettet
2. Fettsmelting med laser
3. PAL (Power Assisted Liposuction) system som suger det smeltede fettet skånsomt ut for et permanent resultat.

 

Laseren har i tillegg en skadelig effekt på de gjenværende fettcellene, som forsvinner gradvis de neste ukene. Laseren varmer opp blodkar, som bidrar til at blå mærker og hevelse blir mindre enn hvis man fjerner fett med vanlig teknikk.

 

 

Etter inngrepet 

 

Aktivitet

 

Du trenger ingen sykemelding, og de fleste kan gjenoppta normal aktivitet allerede samme dag. Du vil naturlig nok føle deg lite øm i en periode etter inngrepet, men ikke verre enn at du kan fortsette dagen.

 

Kompresjonsplagg

 

Du må vente med trening i 10-12 dage, og bruke et kompresjonsplagg i 2-4 uker etter behandlingen. Plagget er ikke synlig under klær og er med på å forme resultatet og øker sammentrekning av huden.

 

Resultatet

 

Det endelige resultat kommer gradvis over de neste uker i takt med at hevelsen forsvinner og det opererte område blir mykere og huden trekker seg sammen.

Hos mange ser det mer eller mindre normalt ut etter 4-8 uker, hos noen kan det dog gå opp til 6 måneder før huden trekker sig helt sammen. Tiden det tar avhenger av mengden som er fjernet og hvor fort din hud trekker seg sammen (alder og hudkvalitet).

Fettsuging med laser fjerner områder med uønsket fett permanent så lenge man holder vekten. Ved vektøkning legger du på deg i mindre grad i området enn før fettfjerningen.